Įspūdingos serijos ir „Neptūno“ sezono pabaiga: visas rungtynes priekyje buvęs „Žalgiris“ iškovojo pergalę

2022.05.11

Klaipėdos „Neptūnas“ penktose „Betsafe-LKL“ ketvirtfinalio serijos rungtynėse neatsilaikė prieš Kauno „Žalgirį“. Lemiamą mūšį užtikrinčiau pradėję kauniečiai taip ir neleido uostamiesčio klubui priartėti viso susitikimo metu. Galutinis rezultatas 89:60 (23:14, 16:13, 33:17, 17:16).

Rungtynes užtikrinčiau pradėjo šeimininkų ekipa. Po L. Lekavičiaus taškų, jo komandos pranašumas išaugo iki 7 (15:8). D. Gailius tritaškiu metimu atsilikimą sumažino iki 4, bet ir kėlinio pabaigoje geriau žaidę kauniečiai po 10 žaidimo minučių turėjo 9 taškų persvarą (23:14).

Antrajame kėlinyje po Edgaro Želionio metimo iš po krepšio, „Neptūno“ deficitas sumažėjo iki 5 (26:21), o iki kėlinio pabaigos liko žaisti 7 minutės. Vis dėlto tai buvo priešpaskutiniai klaipėdiečių taškai iš žaidimo 6 minutėms. Stagnacija puolime: prasti perdavimai, pramesti lengvi metimai neleido uostamiesčio klubui dar labiau mažinti atsilikimo. Tuo naudodamiesi kauniečiai didino savo pranašumą. N. Giffey‘us pataikęs tritaškį suteikė savo ekipai rekordinę persvarą (39:24). M. Jogėla antrojo kėlinio pabaigoje dar spėjo pelnyti 5 taškus, o jo tolimas metimas sumažino atsilikimą iki 12 (39:27).

Pirmoje susitikimo dalyje D. Adomaičio auklėtiniai atsikovojo daugiau kamuolių (23:17) sausai pirmavo antrųjų bandymų šansais, bet K. Maksvyčio komanda žymiai rečiau klydo (3:10) ir taip pat sausai pirmavo taškais po klaidų (4:0).

Po didžiosios pertraukos komandos keitėsi taikliais metimais ir atrodė, jog „Neptūno“ taškų sausra, kuri buvo antrajame kėlinyje – nepasikartos. Taškai buvo renkami, bet ne tokiu tempu, kokiu būtų norėjęs D.Adomaitis. Vis dėlto Kauno ekipa trečiajame kėlinyje parodė puolimo potencialą ir pelnė net 33 taškus, o ketvirtį laimėjo 16 taškų (72:44).

Dar prieš ketvirtąjį kėlinį saugią persvarą turėjęs „Žalgiris“ jos nebarstė ir užtikrintai žygiavo link pusfinalio. Nors lemiamoje atkarpoje ir pasirodė vienas kitas „Neptūno“ blyksnis, visgi solidų pranašumą iki dvikovos pabaigos išlaikė kauniečiai.

Klaipėdos „Neptūnas“: D.Gailius 15, M. Jogėla 9, B. Griciūnas 7 (6 at.kam.), E. Želionis ir J. Jucikas – po 6.

Kauno „Žalgiris“: N. Giffey‘us 15 , T. Cavanaugh 14 (5 atk.kam.), T. Webster‘is ir J. Nebo – po 11.