Burtų traukimo ceremonijoje išaiškinti „Neptūno“ varžovai FIBA Čempionų lygoje

2018.07.11

Klaipėdos „Neptūnas“ pateko į D grupę FIBA Čempionų lygoje ir sužinojo savo varžovus. Šioje grupėje taip pat rungtyniaus Stambulo „Bešiktaš“, Strasbūro „SIG“, Bolonijos „Virtus“, Liublianos „Petrol Olimpija“, Ostendės „Oostende“, Patrų „Promitheas“ bei viena komanda įveikusi atrankos etapą.
„Grupė labai stipri, – teigia burtų traukimo ceremonijoje dalyvavęs „Neptūno“ sporto direktorius Donatas Zavackas. – Tačiau tai mūsų negąsdina. Kausimės iš visų jėgų ir stengsimės prasimušti į kitą etapą.“
FIBA Čempionų lygoje šį sezoną dalyvaus 32 komandos, kurios burtų keliu buvo suskirstytos į 4 grupes po 8 komandas. 26 komandos jau yra žinomos, dar 6 prisijungs prie turnyro po atrankos etapo. Į kitą etapą patenka 4 geriausios grupės komandos ir susikauna aštunfinalyje. Aštunfinalio barjerą perkopia komanda pasiekusi geresnį bendrą rezultatą per dvejas rungtynes (namuose ir išvykoje). Ketvirtfinalio principas išlieka toks pat, o geriausios 4 komandos patenka į finalinio ketverto etapą, kuriame viską lemia vienos rungtynės. Šį sezoną finalinis ketvertas vyks gegužės 3-5 dienomis, vienoje iš į paskutinę kovą patekusių komandų arenoje.