Naujasis „Neptūno“ direktorius: „Aš tikiuosi atiduoti dalelę savęs klubui, miestui ir fanams“

2021.05.07

Prieš keletą mėnesių iš Klaipėdos „Neptūno“ direktoriaus pareigų pasitraukė Vilius Sukonas. Stojus nežinomybei ir nusivylimui dėl pastarojo atsistatydinimo, buvo pradėtos naujo žmogaus paieškos, kuris perimtų klubo valdymą į savo rankas. Kaip viename interviu tinklalapiui „bcneptunas.lt“ teigė komandos dalininkas Sigitas Ambrazevičius, ieškant pamainos Viliui neskubės ir impulsyvaus pasirinkimo nedarys. 
„Tomui Mačiulskiui pasiūliau prisijungti prie šito socialiai atsakingo darbo, – po ilgų ir atsakingų direktoriaus paieškų džiaugėsi S.Ambrazevičius. – Tomas nori prisidėti prie sporto vystymo Klaipėdoje, perduodamas savo ilgametę patirtį versle. Tikiu, kad jis sugebės suvaldyti šį nemažą sporto „ūkį“, kuris apsiribos ne vien tik krepšiniu, bet ir futbolu“.
Tomas Mačiulskis – verslo mentorius ir konsultantas, sukaupęs milžinišką patirtį tokiose įmonėse kaip „DFDS“ ar „Aros Marine“.
Kviečiame skaityti trumpą interviu, kurį T.Mačiulskis davė tinklalapiui „bcneptunas.lt“.
– Tomai, visų pirma sveikiname prisijungus prie „Neptūno“ organizacijos. Kas pastūmėjo prisijungti prie uostamiesčio komandos?
– Visų pirma tai ačiū, kad taip šiltai priėmėt į komandos gretas. Aš asmeniškai gerai pažįstu Sigitą Ambrazevičių. Jis mane pakvietė prisijungti, žinodamas mano patirtį versle ir galvodamas, kad mes tuos pačius principus galime taikyti ir čia. Norisi „Neptūne“ nuveikti kažką daugiau, nei tik ateiti ir atidirbti nuo aštuonių iki penkių. Aš tikiuosi atiduoti dalelę savęs klubui, miestui ir fanams. Manau, kad ta patirtis, kurią esu sukaupęs dirbdamas versle, gali padėti uostamiesčio ekipai sugrįžti į aukštumas.
– Kokia yra jūsų vizija susijusi su „Neptūnu“?
– Aš galiu turėti viziją, bet ta vizija priklausys ir nuo dalininkų, savivaldybės, komandos, administracijos. Bet mano tokia filosofinė vizija – mes negalime padaryti daugiau, nei leidžia galimybės. Bet šiai dienai norėčiau, kad mes išnaudotume tą maksimalų potencialą, kurį mes turime.
– Ar jau spėjote susipažinti su komanda? Kokį įspūdį paliko?
– Šiek tiek taip. Nors daug ir nebendravome, bet paliko gerą įspūdį. Pagal mane komandoje vyrauja gera dvasia. Ypač atkreipiau dėmesį į komandos kapitoną Martyną Mažeiką. Aikštėje jis atrodo toks rimtas, rūstus, bet pavyzdžiui natūroje jis yra tyras, geras žmogus – pasijautė gera energija.
– Ar sprendimas prisijungti prie ekipos sezono pabaigoje, jūsų manymu turės įtakos geriau pasiruošti ateinančiam sezonui?
 – Aš manau, kad pokyčiai yra teigiami komandai. Ji mato, kad yra daromi kažkokie veiksmai, ir tai turėtų duoti kažkokį impulsą ateičiai. O atsakant į klausimą, tai asmeniškai džiaugiuosi prisijungęs sezonui einant į pabaigą, nes dabar bus daugiau laiko pasiruošt kitam sezonui.
– Esate sukaupęs labai didelį bagažą žinių vadovaujant tokioms įmonėms kaip DFDS ar Aros Marine. Kokią patirtį perduosite krepšinio klubui? Visgi darbo specifika skiriasi dirbant krepšinio klube.
– Aš irgi taip kažkada galvojau, kad metodika skiriasi. Ypatingai dabar, kai konsultuoju verslus, aš matau, jog visur iš principo valdymas yra tas pats. Pagrindinis to dalykas – žmonės. Už kiekvienos organizacijos stovi žmonės, kurie atlieka tą valdymą. Visur yra skaičiai, visur yra matematika, visur yra komunikacija ir dar daugelis dalykų. Manau, kad turiu sukaupęs gerą patirtį dirbant su žmonėmis ir galėsiu tai perduoti „Neptūno“ organizacijoje.